איזה קידום מתאים לעסק שלך? אורגני או ממומן?
כל בעל עסק המקבל את ההחלטה לקדם עסקים באמצעות האינטרנט, כנראה מתלבט בשאלות כמו “האם כדאי לפתוח בקמפיין ממומן (למשל PPC) בעזרת אדוורדס, או אולי דווקא קמפיין קידום אורגני. קיימים עסקים שבחרו לפעול בשתי הדרכים, אולם מתחברים בשאלה לגבי התמהיל הנכון בין השניים. על-מנת לקבל החלטה מושכלת, להבין יתרונות ומהות של כל שיטה.
איך מתחילים בכלל?
איזה קידום מתאים לעסק שלך – אורגני או ממומן? זו שאלה שנשאלת רבות בשנים האחרונות, מאז התחילו בעלי עסק רבים להבין אתר אינטרנט הוא למעשה ביתו הדיגיטלי של העסק. האתר מציג תוגן הקשור בעסק, תמונות, סרטוני וידיאו, מידע, חדשות ועוד. החברה מציגה באתר שלה את דמותה, שירותיה ומוצריה, תוך יצירת תדמית כלשהי המתאימה לקהל היעד ולמסר אותו היא מעוניינת לשדר לו. לעתים משמש האתר כפלטפורמת מכירה וסחר.
על מנת למקסם את הישגי האתר, צריך ליצור אליו תנועה רבה שתשתף, תיצור ותקנה באז הולך וגדל סביבו, שיסייעו בחיזוק התדמית ו/או בהגדלת מספר ההזמנות. רצוי לבצע מחקר אינטרנטי מקיף, תוך בדיקת השיטות העדיפות לקידום האתר בפלטפורמות הדיגיטליות, בהתאם לתחום העסק ולמטרתו.
קידום אתר העסק – אילו דרכים קיימים?
רבים נוהגים לחשוב כי דרך אחת ויחידה לקידום אתרים היא באמצעות קידום אורגני. מהו קידום אורגני? מדובר בשיטה המסייעת לאתר כלשהו לעלות למיקום גבוהה ברשימת תוצאות מנועי החיפוש האורגניות. לרוב המטרה היא להגיע לדף הראשון של תוצאות גוגל – אליו מגיעות התוצאות הנצפות יותר על-ידי הגולשים המחפשים.
החלק האורגני של רשימת התוצאות יהיה לרוב החלק שנמצא במרכז העמוד, הווה אומר – מנוע החיפוש זיהה אותו כאחד הדפים הראשים בתחום מסוים, מבלי שבעל הדף יוציא כסף על פרסום. כיצד, אם כך, ניתן להגיע למקומות גבוהים ברשימת תוצאות החיפוש של מנועי החיפוש? ובכן, מה שיכול לעזור אלו פעולות כגון – יצירת תכנים חדשניים ומיוחדים והפצתם בבלוגים, רשתות חברתיות ועבודה ארוכת טווח על תכני האתר וקישורים הנמצאים באתר – כל מה שנועד לקדם את הדף לתוצאות איכותיות, עם דרישה לתחזוקה שוטפת.
איך עוד מקדמים עסקים באינטרנט?
פרסום ממומן בפייסבוק ובגוגל: פרסום בתשלום מטרתו להגדיל מספר כניסות בקמפיינים ממוקדים, למשל – מכירת מוצרים, קידום הרשמה לאירוע, הפעלת מבצעו כלשהו וכו’.
ערוץ יוטיוב, ניהול דף פייסבוק, כתיבת בלוג: יצירת והעלאה של תכנים מעניינים ומקצועיים לדפים ברשתות חברתיות ובלוגים מוספים לחלוטין לויראליות העסק, תוך העלאת המודעות למותג ויצירת תנועה נוספת לאתר.
ניתן לסכם ולומר כי כאשר בקידום אתרי אינטרנט עסקינן, רצוי ועדיף לשלב למעלה מאמצעי בודד להשגת המטרה. כדאי להשתמש בכל האמצעים שצוינו לעיל, או בחלקם, בצורה חכמה, באופן שיעודד חלוקה אפקטיבית ומשתלמת של הזמן והמאמץ.
ניתן לשלב יותר מאמצעי קידום אחד – למשל, כמה אמצעי קידום המתאימים לקהלי היעד של האתר, ואף רצוי לעשות זאת על-מנת לקבל אתר פעיל עם תנועה ערה של גולשים.
אם אתם בעלי עסק שקיבלו החלטה נבונה לקדם את עסקיהם בסיוע רשת האינטרנט או מתלבטים בשאלה מה כדאי לעשות, הרי שקמפיין ממומן כדוגמת תוכנית ה-PPC או קידום אורגני, בוודאי יסייע בחשיפת העסק לקהלים המתאימים ויעלה את המודעות בדבר קיומו של העסק.
ייתכן שעדיין אינכם בטוחים או מבינים לחלוטין את עולם המושגים הקשור בקידום אתרים באינטרנט. לא כל בעל עסק חייב להיות בעל הבנה מעמיקה בקידום אתרים באינטרנט או בשיטות הקיימות, אולם רצוי ואף מומלץ להתייעץ עם איש מקצועי שכן מבין ויוכל להבהיר לכם את התמונה המטושטשת מעט.
!כשמשחקים במגרש של הגדולים מקבלים פירגון גדול
כמנהל דיגיטל העובד מול מספר חברות פרסום ודיגיטל השירות שאני מקבל מגל ים סטודיו הוא לא פחות ממדהים. מענה בכל שעה וטיפול מהיר מאוד בכל הבקשות, תיקונים ושינויים. מעל הכול השירות האישי של נאור הוא מה שיוצר עבורי את התחושה שאני בידיים טובות ויש מי שמטפל בפרויקטים המורכבים והחשובים שלנו. תודה!
אוהד ספרן מנהל דיגיטל קבוצת “טלכלל”

בשעה טובה ומוצלחת התחדשנו באתר אינטרנט מהמם, תודה לעירית נאור וכל הצוות המוכשר מגל ים סטודיו על העבודה המושלמת והמקצועית ללא פשרות, תודה על כל הסבלנות ההבנה וההקשבה, זכינו להכיר אנשים מדהימים ומקצועיים ברמה הכי גבוהה שיש, בהחלט ממליצים לכל יקב ועסק להשתמש בשירותים שלכם.
דוד נחמיאס – מנהל שיווק “יקב אדיר”

תודה רבה על אתר לא פחות ממושלם! התגובות שאני מקבל מדהימות. מעל הכל חשוב לי לציין את השירות המדהים והיחס הלא מתפשר של עירית מנהלת הפרוייקטים שליוותה לאורך כל הדרך בסבלנות ומקצועיות חרף כל השגעונות שלי. וכמובן לנאור הבעלים של החברה תודה על הכל, משלב ההיכרות ועד התוצאה הסופית. כייף לעבוד אתכם!!! אין ספק שאמליץ עליכם הלאה. תודה!!
ליאב כספי מנכ”ל משותף “כספי גרופ”

סטודיו מאד מאד מקצועי ונעים. מאד נהנה מרמת השירות והביצוע המדויקת. ממליץ בחום.
David Ben Moshe שותף מייסד / מפיק ראשי virtualion

המיוחד בגל-ים הוא שהם עובדים מכל הלב וכאילו מדובר בעסק שלהם. בנוסף, הם אנשי מקצוע מעולים ויעילים שמביאים לתוצאות. בנוסף 2, הם אחלה אנשים שתענוג לעבוד איתם. ממליץ בחום!
Zohar Ezra בעלי חברת nano jewelry

מומלץ בחום. הגעתי לסטודיו עם סקפטיות קלה כלפי תחום הקידום והיום יש לי בטחון מלא. עם תוצאות אי אפשר להתווכח. תודה על הכל!
גדי אזולאי מנכ”ל חברת product tv

לאחר שנה של חיפושים אחר משרד שיווק לפעילות שלנו באתר ask4 נתקלתי במשרד בוטיק איכותי של נאור מגל-ים סטודיו ושמחתי להכיר צוות מקצועי ומוכשר בטירוף. אנחנו עובדים בצמוד עם שיר המוכשרת ונאור מלווה אותנו לאורך כל הפעילות בשירות VIP מהנה. מעבר למחמאות הבין אישיות המשרד יודע לנהל תקציבים בצורה חכמה.
דרור דורנבאום מנכ”ל שותף ב- ask4

פניתי לגל ים ללא המלצות קודמות. באינטואיציה הראשונית הרגשתי שהם מקצועיים וכך אכן היה.
שירותי מקצועי ואיכפתי.
שירי גולד מנכ”לית “שגרירי הספורט”

“עובד עם הסטודיו כבר זמן רב. שרות, מקצועיות ואיכות ללא פשרות, רואים תוצאות בתוך זמן קצר, מומלץ ביותר!!!”
רן אשכנזי יבואן אופני ghost ישראל

ממליצה בחום!! שירות, מקצועיות ויחס מעולה! נאור אדיב ומקצועי ליווה אותי עם המון המון סבלנות ומיקוד לתוצאות!! תודה, תודה, תודה
מיטל עיצוב במה בע”מ

תקופה ארוכה פרסמתי באופן עצמאי במדיות השונות, החלטתי לקחת אליי בחזרה את משאב הזמן היקר ולהעביר לידיהם הנאמנות של נאור ושיר את ניהול הפרסום, הופתעתי לגלות שבאותו תקציב פרסום קיבלנו הרבה יותר פניות.
שלומי דהן – מייסד חברת workplus

נאור יושב במשרד לידי, לפני שאני נוגע בפן המקצועי, הייתי רוצה לדבר על הפן האישי, מדובר בבחור מקסים, קשוב, חד מחשבה,
נעים מאוד לעבוד מולו, שירותי וסבלני, מסוג האנשים שאתה בר מזל אם פגשת.
שחר פרלמן – בעלים אינפוקוס סטודיו
